A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП "Марківська багатопрофільна лікарня МСР"

Нове сучасне медичне обладнання

Дата: 13.06.2018 17:01
Кількість переглядів: 1012

Завдяки старанню керівництва закладу та підтримки районної влади Марківське РТМО поновилося новим сучасним медичним обладнанням, яке дає змогу проводити якісну діагностику та лікування мешканців селища та району, а також мешканців сусідніх районів.

Нове обладнання: рентгенівська діагностична система Calipso F MT Oes, апарат рентгенівський дентальний HF OWANDY – RX, апарат високочастотний електрохірургічний ЕВХЧ – 2000, лапароскопічний хірургічний комплекс, апарат ШВЛ «Бриз Alveole» 2 шт., біохімічний напівавтоматичний аналізатор, ендоскопічна система, операційний електро - механічний стіл ЕТ 300С.

Головний лікар закладу, Третяк Андрій Миколайович, говорить, що нове обладнання це великий крок в перед не тільки для лікарів та медичного персоналу Марківського РТМО, а й для всіх мешканців Марківщини та Марківського району, також Андрій Миколайович акцентує увагу на новий лапароскопічний хірургічний комплекс. Це сучасний метод хірургії, в якому операції на внутрішніх органах проводять через невеликі (зазвичай 0,5-1,5 см) отвори, в той час як при традиційній хірургії потрібні великі розрізи. Лапароскопія зазвичай проводиться на органах всередині черевної або тазової порожнин.

Основний інструмент в лапароскопічної хірургії - лапароскоп: телескопічна трубка, що містить систему лінз і зазвичай приєднана до відеокамери. Сучасні лапароскопи оснащені цифровими матрицями і забезпечують зображення високої чіткості. До трубки також приєднаний оптичний кабель, освітлений «холодним» джерелом світла. Черевна порожнина зазвичай наповнюється вуглекислим газом для створення оперативного простору. фактично, живіт надувається як повітряна куля, стінка черевної порожнини піднімається над внутрішніми органами як купол.

Також Андрій Миколайович перераховує переваги такого втручання:   

  • мала травматичність і короткі терміни перебування пацієнта в стаціонарі (6-7 діб);
  • швидке відновлення після операції; 
  • відсутність хворобливих відчуттів;
  • відсутність післяопераційних рубців, які спостерігаються, наприклад, при лапаротомії і інших порожнинних операціях з розрізом;
  • відновлення пасажу кишечника також протікає швидше, пацієнт після лапароскопічної операції може самостійно харчуватися значно раніше.

«Хоча лапароскопічна хірургія має очевидні переваги з точки зору результатів лікування пацієнтів, механізм проведення таких операцій набагато складніше з точки зору хірурга, в порівнянні з традиційними – відкритими» - підкреслив головний лікар Марківського РТМО Андрій Миколайович Третяк.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора