A A A K K K
людям із порушенням зору
КНП "Марківська багатопрофільна лікарня МСР"

Зміни які пройшли в нашому закладі минулого року, та що готує для нас новий 2019 рік

Дата: 22.03.2019 08:18
Кількість переглядів: 707

Наприкінці 2018 року було проведено капітальний ремонт системи опалення будівлі поліклініки.

У цьому ж приміщенні відремонтовано приміщення реєстратури  та  рентгенологічний кабінет, де у 2017 році встановлено цифровий рентген апарат Calipso F MT на 2 робочих місця Не зважаючи на появу нового обладнання, було прийнято рішення не позбуватися капітально відремонтованого рентгенапарату РУМ, який можна використовувати про всяк випадок:(також було придбано дентальний рентгенівський апарат HF).

Таким чином населення нашого району та бажаючі з сусідніх територій, а також тимчасово переміщені особи мають змогу на базі Марківського РТМО отримати якісну рентгенодіагностику у спектр якої входять як звичайні рентгенологічні дослідження органів грудної клітки, живота, всіх відділів скелету, та контрастні методи: екскреторна урографія, іригографія та дослідження поссажу барію по ШКТ.

Новий рентгенівський дентальний апарат HF OWANDY – RX який завдяки новій HF-технології забезпечує безпеку пацієнта з значним зниженням рентгенівських доз та усуненням шкідливого м’якого рентгенівського випромінювання

 Також у 2018 році отримали нові дахи, вікна та двері будівлі адміністративного корпусу та інфекційного відділення . Доречі нові вікна та двері  інфекційного відділення з’явилися завдяки довірливої та злагодженої позиції керівників агроформувань (Фрунзе, Вікторія плюс, Мирне плюс, Агротон, Марківське)

У 2018 році розпочато капітальний ремонт будівлі харчового блоку, який продовжується і до тепер

.

Було придбано нові пральні машини 2 по 10 кг. загрузки, 1 на 25 кг., які встановлено у відремонтованому приміщенні

.

Що стосується джерел фінансування, слід від імені населення нашого району подякувати депутатському корпусу Марківської районної ради на чолі з її керівником А. К. Лигутою, які одноголосно підтримали всі проекти та заходи по забезпеченню матеріально-технічної бази нашого медичного закладу. Завдяки чому весь колектив Марківського РТМО надихається на нові плани та позитивні зрушення у новому 2019 році

 

Нарешті маємо позитивні зміни у вкрай гострому питанні – кадровий потенціал.

         Терапевтичне відділення на заміну О. В. Бичек, яка знаходиться віднедавна у допологовій відпустці, з чим весь колектив щиросердно її вітає, очолила лікар терапевт І категорії Олена Анатоліївна Найденко.

         За її плечима чималий стаж, більше 13 років, та не одна тисяча врятованих життів. Переїхавши до нашого населеного пункту досвідчений фахівець отримала двокімнатну квартиру. Як адміністратор маю намір звертатися до місцевої влади за додатковими стимулами для медичних фахівців.

Нещодавно у приміщенні терапевтичного відділення відкрито кабінет лікаря психотерапевта, та залучено до роботи ще одного досвідченого фахівця з даної спеціальності: Ярослава Борисівна Гармаш . Даний профіль медичної допомоги добре розвинений у провідних країнах, а пацієнтів, нажаль більше у нашій. Ярослава Борисівна у минулому фахівець обласного медичного закладу вище вказаного профілю. Має статус переселенця. То ж за для ефективної праці на теренах Марківщини, маємо намір забезпечити її відомчим житлом.

Облаштувавши кабінет новими меблями  запрошуємо людей, яких стосується наступний інформаційний лист, до кваліфікованої психотерапевтичної допомоги.

Інформаційний лист

До уваги лікарів загальної практики, медичних та соціальних працівників.

В приміщенні денного стаціонару Марківського РТМО почав роботу психотерапевтичний кабінет.

Лікар психотерапевт здійснює кваліфіковану психотерапевтичну допомогу поєднуючи в лікуванні методи психотерапії та фармакотерапії. В кабінеті проводяться необхідні консультативно-діагностичні, лікувальні, реабілітаційні, психопрофілактичні заходи для пацієнтів при наявності у них реакцій дезадаптації, стресових і постстресових розладів, неврозів та інших межових і психоматичних порушень. Лікар психотерапевт бере участь у лікуванні та реабілітації хворих з психічними або соматичними захворюваннями в стадії ремісії та з іншою патологією, у розвитку якої значну роль відіграють психосоціальні чинники.

Пацієнти з соматичними захворюваннями зазвичай страждають в якості супутніх невротичними розладами, патологічною реакцією на хворобу, а також різними вегетативними порушеннями.

Лікар психотерапевт проводить профілактичну роботу серед здорових людей з психологічними проблемами і реакціями дезадаптації, допомога яким може надавати з застосуванням різних методів психологічного консультування і короткострокової психотерапії.

 

Головний лікар

Марківського районного територіального

медичного об'єднання                                                   

Андрій Миколайович Третяк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора